من هم بعنوان يک پدر، دوست دارم بدانم که بهترين روش هاي علمي آموزش نقاشي به کودکم چيست؟ در اين پست به خلاصه مقاله جديد Spramani Elaun (متخصص ويژه هنر کودکان) مي پردازيم ببينيم چطور نقاشي را به کودکان 3 تا 9 ساله بطور جذاب تر و اصولي تري آموزش دهيم.
معرفي و آموزش نقاشي به کودکان يک تجربه فوق العاده به يادماندني و مهم در زندگي آنهاست. خود من يکي از خاطرات شيرين زندگي ام، زماني بود که براي دفعات اول شروع به خط کشيدن و نقاشي روي کاغذ کردم. کودکان آموزش نقاشي را با خط خطي کردن شروع ميکنند. حدود 2 سالگي اين خط خطيها کنترلشدهتر و تکراري ميشوند و کودک رفته رفته ميآموزد مداد شمعي و ماژيک را با انگشت شست بگيرد و بيشتر روي آن کنترل داشته باشد.
نقاشي در عين حال که به پرورش قدرت تجسم، خلاقيت و فکر کودک کمک فراواني مي کند، مي تواند در او اشتياق يا ددگي ايجاد کند! اما چگونه نقاشي را به فعاليتي لذت بخش براي کودک تبديل کنيم؟
وقتي مي خواهيد به کودک آموزش نقاشي دهيد به خودتان و کودک تان لباس هاي کهنه يا قديمي يا هر نوع لباس ارزاني بپوشيد که بون روي آنها کشيد. لباسي شبيه به سرآشپزها که عالي مي شود.
يک فضا براي اين کار در نظر بگيريد و آماده کنيد. فضايي که پنجره و تهويه مناسب داشته باشد. حتي مي توانيد در فضاي باز اين کار را انجام دهيد که چه بهتر. اگر نزديک حمام باشد که چه بهتر (سريعتر لباس هاي کثيف شده را براي بار بعد مي شوييد). به کودک بگوييد که فقط کجا نقاشي کند.
اين مطلب مهم را ازدست ندهيد: چگونه هنرهاي مختلف را خيلي ساده به کودکان آموزش دهيم؟
مثل ويديوي بالا، خيلي راحت ولي سرگرم کننده نقاشي را به او ياد بدهيد. بعضي از آبرنگ ها حاوي ترکيبات شيميايي سمي هستند يا مدادرنگي هاي استاندارد خريداري کنيد. دقت کنيد که هر وسيله نقاشي که مي خريد، مخصوص گروه سني کودکان باشد نه بزرگسالان.
نقاشي و يادگيري پتانسيل هايش کمي وقت گير است. سعي کنيد براي نقاشي به کودک موضوع بدهيد. مثلا موضوع پروژه امروز، نقاشي يک خانه با يک پدر، مادر برادر و خواهر خوشحال است.
اين دو جزو بهترين ابزار نقاشي کودکان هستند به هزاران دليل که از حوصله اين مقاله خارج است. بهتر است با آنها بر روي کاغذ، بورد نقاشي يا کاغذ آبرنگ نقاشي کنند.
کودکان هميشه جذب رنگهاي غليظ ميشوند. آنها تمايلي به ترکيب ندارند و ميتوانند سطح سفيد کاغذ را با غلظت بالاي رنگي بپوشانند. بنابراين ابزار رنگي کودکان بايد داراي غلظت رنگي مناسب باشد.
بين نقش رنگ و زندگي کودک يک حالت متواري است. 3 تا 6 سالگي کودک تحت تاثير فشارهاي دروني است و علاقه وافري به رنگ دارد و استفاده از رنگ بر شکل ظاهري مقدم است. هر چه سن بالاتر ميرود، وابستگي بر رنگ، کم و توجه بر شکل و ظاهر آن بيشتر ميشود. هر قدر کودک کوچکتر باشد از رنگهاي زندهتر استفاده ميکند. کودکاني که در کودکستان هستند، بيشتر از رنگهاي گرم و تند استفاده ميکنند. برخلاف کودکاني که در خانه نقاشي ميکنند و از رنگهاي سرد استفاده ميکنند که به علت مشکلات عاطفي و رواني است.
بهترين سن براي شروع آموزش به کودکان از پايان 4سالگي است. البته اين موضوع براي همه صدق نميکند. بعضي امکان ماندن در يک جاي مشخص تحت عنوان کلاس به مدت نسبتا طولاني را ندارند يا اينکه آمادگي پذيرش آموزش در آنها شکل نگرفته يا بعضيها در 3 سالگي امکان آموزش درونشان شکل گرفته است
بعد از اتمام نقاشي، شروع به تميز کردن محل به کمک خود کودک کنيد. سپس کارهاي او را به ديگران نشان دهيد تا او را تحسين کنند.
درباره این سایت