من هم بعنوان يک پدر، دوست دارم بدانم که بهترين روش هاي علمي آموزش نقاشي به کودکم چيست؟ در اين پست به خلاصه مقاله جديد Spramani Elaun (متخصص ويژه هنر کودکان) مي پردازيم ببينيم چطور نقاشي را به کودکان 3 تا 9 ساله بطور جذاب تر و اصولي تري آموزش دهيم.


معرفي و آموزش نقاشي به کودکان يک تجربه فوق العاده به يادماندني و مهم در زندگي آنهاست. خود من يکي از خاطرات شيرين زندگي ام، زماني بود که براي دفعات اول شروع به خط کشيدن و نقاشي روي کاغذ کردم. کودکان آموزش نقاشي را با خط خطي کردن شروع مي‌کنند. حدود 2 سالگي اين خط خطي‌ها کنترل‌شده‌تر و تکراري مي‌شوند و کودک رفته رفته مي‌آموزد مداد شمعي و ماژيک را با انگشت شست بگيرد و بيشتر روي آن کنترل داشته باشد.



نقاشي در عين حال که به پرورش قدرت تجسم، خلاقيت و فکر کودک کمک فراواني مي کند، مي تواند در او اشتياق يا ددگي ايجاد کند! اما چگونه نقاشي را به فعاليتي لذت بخش براي کودک تبديل کنيم؟



1-لباس هايي بپوشيد که بتوان کثيف شان کرد


وقتي مي خواهيد به کودک آموزش نقاشي دهيد به خودتان و کودک تان لباس هاي کهنه يا قديمي يا هر نوع لباس ارزاني بپوشيد که بون روي آنها کشيد. لباسي شبيه به سرآشپزها که عالي مي شود.


2-براي نقاشي آماده شويد



يک فضا براي اين کار در نظر بگيريد و آماده کنيد. فضايي که پنجره و تهويه مناسب داشته باشد. حتي مي توانيد در فضاي باز اين کار را انجام دهيد که چه بهتر. اگر نزديک حمام باشد که چه بهتر (سريعتر لباس هاي کثيف شده را براي بار بعد مي شوييد). به کودک بگوييد که فقط کجا نقاشي کند.



اين مطلب مهم را ازدست ندهيد: چگونه هنرهاي مختلف را خيلي ساده به کودکان آموزش دهيم؟



3- از ابزار استاندارد نقاشي استفاده کنيد


 

 


مثل ويديوي بالا، خيلي راحت ولي سرگرم کننده نقاشي را به او ياد بدهيد. بعضي از آبرنگ ها حاوي ترکيبات شيميايي سمي هستند يا مدادرنگي هاي استاندارد خريداري کنيد. دقت کنيد که هر وسيله نقاشي که مي خريد، مخصوص گروه سني کودکان باشد نه بزرگسالان.


 


 


4-اجازه دهيد که کودکان دنياي نقاشي را جستجوکنند 



نقاشي و يادگيري پتانسيل هايش کمي وقت گير است. سعي کنيد براي نقاشي به کودک موضوع بدهيد. مثلا موضوع پروژه امروز، نقاشي يک خانه با يک پدر، مادر برادر و خواهر خوشحال است.


5-آبرنگ و ماژيک


اين دو جزو بهترين ابزار نقاشي کودکان هستند به هزاران دليل که از حوصله اين مقاله خارج است. بهتر است با آنها بر روي کاغذ، بورد نقاشي يا کاغذ آبرنگ نقاشي کنند.


کودکان هميشه جذب رنگ‌هاي غليظ مي‌شوند. آنها تمايلي به ترکيب ندارند و مي‌توانند سطح سفيد کاغذ را با غلظت بالاي رنگي بپوشانند. بنابراين ابزار رنگي کودکان بايد داراي غلظت رنگي مناسب باشد.


بين نقش رنگ و زندگي کودک يک حالت متواري است. 3 تا 6 سالگي کودک تحت تاثير فشارهاي دروني است و علاقه وافري به رنگ دارد و استفاده از رنگ بر شکل ظاهري مقدم است. هر چه سن بالاتر مي‌رود، وابستگي بر رنگ، کم و توجه بر شکل و ظاهر آن بيشتر مي‌شود. هر قدر کودک کوچک‌تر باشد از رنگ‌هاي زنده‌تر استفاده مي‌کند. کودکاني که در کودکستان هستند، بيشتر از رنگ‌هاي گرم و تند استفاده مي‌کنند. برخلاف کودکاني که در خانه نقاشي مي‌کنند و از رنگ‌هاي سرد استفاده مي‌کنند که به علت مشکلات عاطفي و رواني است.


6-ابزار سرگرم کننده جنبي




  • در کنار وسايل اوليه، مي توانيد از وسايلي مثل تمبر، برچسب ها، خط کش، سيب زميني، مهر يا اسفنج هم که رنگي شده باشد استفاده کنيد تا تجربه لذت بخشي برايشان فراهم بيايد.

  • همچنين يکي از مناسب‌ترين ابزار براي اين سن پاستل روغني است البته با کاغذ مناسب. کاغذ پاستل بايد زبر باشد. توجه داشته باشيد که بافت بسيار درشت و زبر توصيه نمي‌شود، به خصوص براي کودکان. چون کنترل وسيله روي بافت درشت مقوا راحت نيست.

  • دومين وسيله‌اي که براي کودکان پيشنهاد مي‌شود گواش است. گواش از غلظت رنگي بالايي برخوردار است. دقت بايد داشت تنها گواش مخصوص کودکان مناسب اين گروه سني است که احتياج به ترکيب کردن آن با آب نيست و مستقيما مي‌توانند قلمو را به داخل رنگ برده و روي کاغذ بکشند.


7-سن مناسب براي شروع يادگيري نقاشي


بهترين سن براي شروع آموزش به کودکان از پايان 4‌سالگي است. البته اين موضوع براي همه صدق نمي‌کند. بعضي امکان ماندن در يک جاي مشخص تحت عنوان کلاس به مدت نسبتا طولاني را ندارند يا اينکه آمادگي پذيرش آموزش در ‌آنها شکل نگرفته يا بعضي‌ها در 3 سالگي امکان آموزش درونشان شکل گرفته است


بعد از اتمام نقاشي، شروع به تميز کردن محل به کمک خود کودک کنيد. سپس کارهاي او را به ديگران نشان دهيد تا او را تحسين کنند.



 



 8-نکات ديگر



  • وسايل و ابزار هنري متفاوتي را در اختيار کودک بگذاريد. فقط روي وسايل نقاشي تمرکز نکنيد، کودکان مي‌توانند طرح‌هاي مختلفي را روي ماسه بکشند و يا با گل سفالگري اشکالي را بسازند و آن‌ها را روي صفحه‌اي بچسبانند. براي آن‌ها رنگ‌هاي قابل شستشو، گل سفالگري، گچ، قيچي‌هاي مخصوص کودکان و کاغذهاي مختلف تهيه کنيد و در محلي که دسترسي به آن‌ها راحت باشد قرار دهيد.

  • سوالات باز بپرسيد. وقتي که نقاشي کودک را مي‌بينيد نپرسيد «اين چيه؟» درعوض بپرسيد «ميشه درباره نقاشي‌ات براي من توضيح بدهي؟» اگر براي صحبت کردن از نقاشي ذوق و شوق داشت، سوالات بيشتري بپرسيد. وقتي که کودک به صورت تجسمي نقاشي مي‌کند، معمولا داستاني را تصور مي‌کند. پرسيدن درباره جزئيات آن داستان آن‌ها را تشويق به کشيدن جزئيات بيشتر مي‌کند.

  • نقاشي‌هاي کودک را به ديگران نشان دهيد و از آن‌ها نگهداري کنيد. با نصب کارهاي هنري کودک روي ديوار او متوجه اهميت و جذابيت کارهايش مي‌شود. به جاي ستايش تک تک نقاشي‌ها، آن‌ها را در معرض نمايش بگذاريد. لازم نيست تمامي نقاشي‌ها را به ديوار بزنيد. از کودک بپرسيد کدام‌يک از نقاشي‌ها را مي‌خواهد به ديوار بزند و يا يک نمايشگاه متغير درست کنيد و نقاشي‌ها را هفتگي يا ماهيانه عوض کنيد. نمونه نقاشي‌هاي کودک را در جايي نگهداري کنيد تا او بتواند روند پيشرفت آن‌ها را ببيند.بعد از خواندن اين مطلب به ديدن عکس کارتون تام و جري و عکس کارتون باب اسفنجي بپردازيد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Elijah پارس ادب مشاوره تخصصی طلاق در اصفهان|مشاوره تخصصی ازدواج در اصفهان طراحی ، بهینه سازی و سئو سایت همیشه بهار پاسخ سوالات درسهایی از قرآن برش ليزر نازنین Kim